Окіст у хлібному квасі
Склад
Живий хлібний квас ТМ "Арсеніївский" - 1 - 2 л
Лавровий лист - 3-4 шт
Свинячий окіст без кісток - 1 кг
М'ята - 1 невеликий пучок
Часник - 1 велика голівка
Сіль
Олія рослинна
Час приготування
12 годин
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготувати м'ясо, обрізати зайвий жир - щоб шар жиру, що залишився, не перевищував 0,5 см.
Крок 2
Часник очистити, порізати зубчики уздовж на 2-3 частини. Нашпигувати окіст часником.
Крок 3
Укласти у відповідний за розміром скляний або керамічний посуд, залити м'ясо живим хлібний квасом ТМ "Арсеніївський"
Крок 4
Додати порізану не дрібно м'яту і лавровий лист, накрити. Поставити в холодильник на 12 годин. Перевертати окіст кожні 2 години і поливати живим хлібним квасом.
Крок 5
Вийняти окіст, ретельно обсушити, змастити рослинною олією, натерти з усіх боків сіллю та перцем.
Крок 6
На деко поставити решітку, на неї викласти окіст. Духовку розігріти до максимальної температури, поставити в неї деко з окістом. Готувати 15 хв., потім понизити температуру до 150 °С і готувати ще годину.
Крок 7
Перекласти готове м’ясо на тепле блюдо, накрити фольгою і дати охолонути. Подавати холодний окіст з маринованими овочами або подавати теплим з живим хлібним квасом/білим квасом ТМ "Арсеніївський".
До уваги експериментаторам