Вода - один з ключових компонентів для виробництва квасу, що має значний вплив на якість готового продукту. Саме тому етапу підготовки води, що полягає в очищенні фільтрами грубої та тонкої очистки, приділяється багато уваги. На першому етапі вода звільняється від можливих сторонніх часточок, на другому – відбувається очищення на молекулярному рівні.
Квас "Арсеніївський" виробляється на основі натуральних компонентів, а саме:
- - квасне сусло
- - дріжджі хлібопекарські
- - сухарі житньо-пшеничні
Підготовлені інгредієнти в автоматичному порядку подаються в бродильну установку, сконструйовану виключно для вироблення живого квасу Арсеніївський. На наступному етапі в ємність поміщаються житні сухарі. Додані інгредієнти ретельно перемішуються та протягом 15-20 годин відбувається бродіння квасу. Готовий напій охолоджується до температури 10°C та настоюється не менше 8 годин для насичення смаку та осідання дріжджів.
Особливий смак квасу Арсеніївський досягається завдяки купажуванню квасу, виготовленого з різних видів квасного сусла.
Готовий купаж подається на лінію розливу, де відбувається наповнення споживчої тари готовим до споживання напоєм, закупорювання кришкою та наклейка етикетки.