Окіст у хлібному квасі				
				
				
				 
				
									Живий хлібний квас ТМ "Арсеніївский" - 1 - 2 л		
								
							
									Лавровий лист - 3-4 шт		
								
							
									Свинячий окіст без кісток - 1 кг		
								
							
									М'ята - 1 невеликий пучок		
								
							
									Часник - 1 велика голівка		
								
							
									Сіль		
								
							
									Олія рослинна 		
								
							 Час приготування
 Час приготування						
							12 годин						
					 Покроковий рецепт приготування
 Покроковий рецепт приготування						
									Крок 1								
								
									Підготувати м'ясо, обрізати зайвий жир - щоб шар жиру, що залишився, не перевищував 0,5 см.								
																							
									Крок 2								
								
									Часник очистити, порізати зубчики уздовж на 2-3 частини. Нашпигувати окіст часником. 								
																							
									Крок 3								
								
									Укласти у відповідний за розміром скляний або керамічний посуд, залити м'ясо живим хлібний квасом ТМ "Арсеніївський"								
																							
									Крок 4								
								
									Додати порізану не дрібно м'яту і лавровий лист, накрити. Поставити в холодильник на 12 годин. Перевертати окіст кожні 2 години і поливати живим хлібним квасом. 								
																							
									Крок 5								
								
									Вийняти окіст, ретельно обсушити, змастити рослинною олією, натерти з усіх боків сіллю та перцем. 								
																							
									Крок 6								
								
									На деко поставити решітку, на неї викласти окіст. Духовку розігріти до максимальної температури, поставити в неї деко з окістом. Готувати 15 хв., потім понизити температуру до 150 °С і готувати ще годину.								
																							
									Крок 7								
								
									Перекласти готове м’ясо на тепле блюдо, накрити фольгою і дати охолонути. Подавати холодний окіст з маринованими овочами або подавати теплим з живим хлібним квасом/білим квасом ТМ "Арсеніївський".