Скумбрія маринована в квасі
Склад
0.5 л квасу ТМ «Арсеніївский»
4 свіжі або заморожені скумбрії (по 300 гр.)
1 пучок свіжої м'яти
1 пучок петрушки
Листочки зелені для прикраси
3-4 ст. л. лимонного соку (1 лимон)
2 лаврові листки
2 зубчики часнику
125 мл білого винного оцту
1/2 ч. л. чорного перцю горошком
4 ст. л. рослинної олії
Сіль за смаком
Час приготування
24 години
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 200 С.
Крок 2
Скумбрію почистіть, добре промийте. Покладіть рибу в керамічну або скляну вогнетривку форму, посоліть, додайте перець горошок і лавровий лист.
Крок 3
Збризніть скумбрію лимонним соком і додайте стільки квасу, щоб він майже покрив рибу. Поставте в духовку і запікайте 15-20 хв.
Крок 4
Дістаньте рибу з відвару, просушить паперовою серветкою. Ще теплу рибу обробити на філе.
Крок 5
Листя м'яти наріжте смужками. Петрушку і часник дрібно наріжте. Зелень і часник змішайте, додайте оцет, рослинне масло, посоліть і поперчіть.
Крок 6
Рибу покладіть в один шар в глибоку форму, залийте маринадом, потім викладіть решту риби і також залийте маринадом. Форму накрийте і поставте в холодильник на добу маринуватися. Подавайте, посипавши свіжою зеленню.
До уваги експериментаторам