Скумбрія маринована в квасі				
				
				
				 
				
									0.5 л квасу ТМ «Арсеніївский»		
								
							
									4 свіжі або заморожені скумбрії (по 300 гр.)		
								
							
									1 пучок свіжої м'яти		
								
							
									1 пучок петрушки		
								
							
									Листочки зелені для прикраси		
								
							
									3-4 ст. л. лимонного соку (1 лимон)		
								
							
									2 лаврові листки		
								
							
									2 зубчики часнику		
								
							
									125 мл білого винного оцту		
								
							
									1/2 ч. л. чорного перцю горошком		
								
							
									4 ст. л. рослинної олії		
								
							
									Сіль за смаком		
								
							 Час приготування
 Час приготування						
							24 години						
					 Покроковий рецепт приготування
 Покроковий рецепт приготування						
									Крок 1								
								
									Розігрійте духовку до 200 С.								
																							
									Крок 2								
								
									Скумбрію почистіть, добре промийте. Покладіть рибу в керамічну або скляну вогнетривку форму, посоліть, додайте перець горошок і лавровий лист.								
																							
									Крок 3								
								
									Збризніть скумбрію лимонним соком і додайте стільки квасу, щоб він майже покрив рибу. Поставте в духовку і запікайте 15-20 хв.								
																							
									Крок 4								
								
									Дістаньте рибу з відвару, просушить паперовою серветкою. Ще теплу рибу обробити на філе.								
																							
									Крок 5								
								
									Листя м'яти наріжте смужками. Петрушку і часник дрібно наріжте. Зелень і часник змішайте, додайте оцет, рослинне масло, посоліть і поперчіть.								
																							
									Крок 6								
								
									Рибу покладіть в один шар в глибоку форму, залийте маринадом, потім викладіть решту риби і також залийте маринадом. Форму накрийте і поставте в холодильник на добу маринуватися. Подавайте, посипавши свіжою зеленню.