Питання та відповіді

Пет пляшка: як візуально відрізнити якісний квас?
  1. Якщо пляшка пружна, але не тверда - це свідчить про те, що в пляшці знаходиться молодий квас, і процес бродіння відбувається неінтенсивно.
  2. Якщо пляшка досить тверда - це свідчить про те, що процес бродіння відбувається інтенсивно, квас стає більш насиченим і набуває виразнішого смаку.
  3. Якщо пляшка дуже тверда і поясок практично зрівнявся з зовнішнім діаметром пляшки – це свідчить про те, що продукт швидше за все зберігався з порушенням температурних режимів і вже не придатний до споживання.
Які обов'язкові умови транспортування живого квасу ТМ «Арсеніївський»?
  1. При підготовці продукції до транспортування не можна допускати її нагрівання під час вантажно-розвантажувальних робіт. Дані роботи необхідно проводити у максимально короткі строки.
  2. Завантажувати продукцію необхідно в охолоджені рефрижератори. Вкрай важливо підтримувати сталий температурний режим в процесі доставки продукції.
  3. Важливо розуміти, що при підвищенні температури відбувається інтенсивне бродіння, дріжджові клітини розмножуються і зупинити процес вже неможливо, - його тільки можна уповільнити, помістивши продукцію в холодильні камери. Це надалі позначається на термінах реалізації продукції.
Які умови зберігання живого квасу ТМ «Арсеніївський»?

Беручи до уваги природу натурального квасу, що містить дріжджові клітини, важливим фактором виступає температура зберігання продукту:

  1. Упакований квас зберігається на складі з температурними режимами від -1°С до +2°С.
  2. Одним з важливих аспектів зберігання є взаємне розташування палет на складі – вони повинні знаходитись на відстані одна від одної для циркуляції повітря.
  3. В жодному разі не можна допускати підмерзання квасу. При замерзанні квасу дріжджові клітини гинуть, і квас набуває неприємного запаху та смаку.
  4. Вантажно-розвантажувальні роботи необхідно проводити у максимально короткі строки, не допускаючи простоювання квасу на рампі під сонцем і нагрівання продукту.
  5. Необхідною умовою є зберігання квасу в холодильнику, за температури від 0 °С до +10 °С. Суворе дотримання температурних режимів дозволить зберегти якість, смак і всі корисні властивості квасу.

Поставити питання